10 Temmuz 2015 Cuma

TERRACOTTABROODJES (tasta ekmek)

Malzemeler:
- 120 gr çavdar unu
- 350 gr (tam) bugday unu
- 150 gr süt
- 120 gr su
- 15 gr yas maya
- 8 gr tuz
- 40 gr tereyagi (yumusak, oda isisinda)
- 1 y.k. kiyilmis taze sarimsak
- 1 y.k. kiyilmis taze maydanoz
- 1 y.k. kiyilmis taze adaçayi

*Üzeri için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- Susam, hashas,…

Hazirlanisi:
1) Unlari büyük bir yogurma kabina alip ortasina bir havuz açin. Havuzun ortasina yas mayayi, suyu ve sütü ekleyin. Dis kismina, unun üzerine tuzu ve tereyagini ilave edin. Bütün malzemeleri elastik bir ekmek hamur elde edene kadar yogurun
2) Kiyilmis baharatlari yogurulmus ekmek hamuruna katin ve bir kaç dakika daha yogurun
3) Hamuru büyük bir top haline getirip yogurma kabinin üzerini bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya birakin
4) Mayalanan ekmek hamurunun gazini aldiktan sonra 50 gramlik bezelere bölüp yuvarlayin ve tas bir firin kasesine alip üzerini tekrar bir bezle örtüp bu kez 45 dakika mayalanmaya birakin
5) Mayalanmis ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürün ve susam, hashas,… ile süsledikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin

NOT: Ekmekleri güveçte veya minik tas saksilarda pisirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder