Malzemeler:
*Köfte için:
- 500 gr yagsiz kiyma
- 1 adet sogan
- 2 adet rondodan geçirilmis bayat ekmek
- 2 y.k. galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 y.k. nane
- 1 y.k. kuru maydanoz
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. pulbiber
- 1 t.k. tuz
*Garnitür için:
- 2 adet haslanmis havuç
- 2 ç.b. haslanmis bezelye
- 1 ç.b. misir (konserve)
*Sos için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. hardal
- 2 y.k. chili sosu
- 1 y.k. soya sosu
- 3 s.b. su
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1) Köfteyi yogurup elde ettiginiz kiymayi streç folyo üzerinde açin, köftenin kalinligi yaklasik 1 cm kadar olmali
2) Ortasina küp küp dogranmis havuçlari, haslanmis bezelye ve konserve misirlari koyun, sikica sarin ve tepsiye yerlestirin
3) Sosu hazirlamak için ayri bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin. Köftenin üzerine döküp önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
4) Firini açip ara sira bir kasikla üzerine sos gezdirip üzerinin iyice kizarmasini saglayin
NOT: Garnitür olarak dilediginiz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
16 Temmuz 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder