1 Temmuz 2015 Çarşamba

YOGHURTBROOD (yogurtlu ekmek)

Malzemeler:
- 100 gr kepekli un
- 350 gr (tam) bugday unu
- 8 gr tuz
- 18 gr yas maya
- 350 gr yogurt

*Üzeri için: un

Hazirlanisi:
1) Büyük bir yogurma kabinin içine iki çesit unu alin, ortasina bir havuz açin vey as maya ve yogurtu ilave edin
2) Havuzun dis kismina tuzu serpin ve yavas yavas içten disa dogru yogurmaya baslayin
3) Iyice yogurulmus ekmek hamurunu top haline getirip kabin üzerini bir bezle örtün ve 20 dakika kadar mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamuru tezgahiniza alip fazla gazini aldiktan sonra 2 esit bezeye bölün ve top haline getirin. Iki ekmegi de önceden yaglanmis ekmek kalibina yerlestirin ve tekrar üzerini bir bezle örtüp bu kez 60 dakika mayalanmaya birakin
5) Mayalanan ekmeklerin üzerine un serpin ve bir keskin bir biçak yardimiyla bir kaç kesik attiktan sonra önceden isitilmis 200 – 220 derecelik firinda 20 – 25 dakika kadar pisirin


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder