Malzemeler:
- 300 gr kusbasi tavuk gögsü
- 7 adet büyük boy kapya biberi
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Köri tozu
- Kekik
*Sosu için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. hardal
- 1 s.b. su
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Biberleri közleyip soyun
2) Bir tavada önce sogani, sivri biberi ve tavuk gögsünü pisme süresine göre soteleyin, domatesleri de ekleyip soteleme islemine devam edin
3) Baharatlarla tatlandirin, altini kapatip sogumaya birakin
4) Biberlerin ortasini yarip içlerine tavuklu harçtan doldurun ve hepsini bir firin tepsisine dizin
5) Ayri bir tavada sosunu hazirlamak için suyu, domates salçasini, hardali ve tuzu veya tuzlu sebze çesnisini kaynatin. Bu sosu tepsiye döküp biberleri 15 dakika 180 derecelik firinda pisirin
Afiyet olsun :)
8 Temmuz 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder