5 Temmuz 2015 Pazar

PORTAKAL SOSLU PIRASALI BALIK

Malzemeler:
- 4 parça balik fileto 
- 3 dal pirasa
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. sivi yag
- 1 s.b. taze portakal suyu
- 2 s.b. sicak su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- Tuz

Hazirlanisi:
Sıvı yağı ve margarini bir cam fırın tepsisine alıp ocakta eritin. Üzerine jülyen usulü doğranmıș pırasaları ve tuzu ekleyip kavurmaya bașlayın. Pırasalar erimeye bașladığında domates salçasını, kırmızı toz biberi ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Portakal suyunu ve sıcak suyu katıp üzerine balıkları dizin ve kaynamasını bekleyin. Kaynamaya bașladığında balıkların üzerine bir kașıkla sosundan döküp fırına verin. Balıklar ve pırasalar piștikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder