3 Temmuz 2015 Cuma

KADAYIF TATLISI (porsiyonluk)

Malzemeler:
- 400 gr kadayif
- 4 y.k. tereyagi
- 2 s.b. kirilmis ceviz

*Serbet için:
- 2 s.b. toz seker
- 3 s.b. su
- 3 damla limon suyu

Hazirlanisi:
Sekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye alip kaynamaya birakin. Kaynamaya basladiginda altini kisin ve 2 dakika daha kaynatip altini kapatip sogumaya birakin. Daha sonra tereyagini bir tavaya alip eritin. Kadayiflari tezgaha alip üzerine biraz tereyagi gezdirin ve ellerinizle kadayiflari havalandirin. Kadayiflari iyice açtiktan sonra küçük bir tepsiyi tereyagi ile yaglayin. Kadayiftan bir miktar alip bir kahve fincaninin içine yerlestirin. Ortasina kirilmis ceviz ilave edip kapatin ve ters çevirip tepsiye dizin. Tepsiniz dolana kadar bu islemi yapin. Önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirdikten sonra ilik serbeti üzerine dökün ve iyice soguduktan sonra servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder