28 Temmuz 2015 Salı

EKMEK YOGURTLAMASI

Malzemeler:
- 400 gram dilimlenmis esmer ekmek (veya 1 bütün somon)
- 1 adet sogan
- ½ çay bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Maydanoz

*Kizartmak için sivi yag

*Domates sosu için:
- 2 adet rendelenmis domates
- 2 dis sarimsak
- Bir tutam kiyilmis maydanoz
- 1 y.k. toz seker
- Tuz
- Karabiber

*Üzeri için:
- 1 kase yogurt (istege göre sarimsakli)
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Kirmizi toz biber
- Kuru nane
- Pul biber
- Tuz

Hazirlanisi:
Ekmekleri minik parçalara bölüp bir kabin içine alin. Üzerine diger malzemeleri ekleyip yogurun ve minik uzun köfteler elde edin. Köfteleri kizgin yagda kizartip servis tabagina alin. Domates sosu için bütün malzemeleri bir tencereye alin ve bir tasim kaynattiktan sonra altini kapatin. Ekmek köftelerinin üzerine bu sostan heryerine gelecek sekilde gezdirin. Daha sonra üzerine yogurdu gezdirip yagini hazirlayin. Yagi için zeytinyagini, kirmizi toz biberi, kuru naneyi, pul biberi ve tuzu bir sos tenceresine alip bir tasim kaynatin. Elde ettiginiz sosu yogurdun üzerine dökün ve sicak servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder