Malzemeler:
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sicak su
- 1 ç.b. kus üzümü
- 2 ç.k. yenibahar
- 1 ç.k. tarçin
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
Genis bir tencerede küp küp dogranmis sogani soteleyin. Üzerine bulguru ekleyip kavurun. Iyice kavrulmus olan bulgurun üzerine suyunu ilave edin, kus üzümünü ve baharatlarini da kattiktan sonra pismeye birakin. Pisen pilavin kapagini kapatip demlenmeye birakin, sicak veya ilik servis edin.
Afiyet olsun :)
16 Temmuz 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder