16 Temmuz 2015 Perşembe

KUS ÜZÜMLÜ BULGUR PILAVI

Malzemeler:
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sicak su
- 1 ç.b. kus üzümü
- 2 ç.k. yenibahar
- 1 ç.k. tarçin
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
Genis bir tencerede küp küp dogranmis sogani soteleyin. Üzerine bulguru ekleyip kavurun. Iyice kavrulmus olan bulgurun üzerine suyunu ilave edin, kus üzümünü ve baharatlarini da kattiktan sonra pismeye birakin. Pisen pilavin kapagini kapatip demlenmeye birakin, sicak veya ilik servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder