Malzemeler:
- 220 gr (tam) bugday unu
- 65 gr kepekli un
- 55 gr cavdar unu
- 190 ml su
- 10 gr yas maya
- 6 gr tuz
- 15 gr zeytinyagi
- 140 gr çekirdekleri alinmis ve ince dogranmis siyah zeytin
- 2 gr keklikotu
Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis zeytinleri ve keklikotunu 10 gr kadar bugday unuyla karistirip kenara alin
2) Diger malzemeleri karistirin ve güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurma islemine devam edip unlu zeytin karisimini da hamura ekleyin
3) Iyice yogurulmus ekmek hamurunu top haline getirip bir kabin içine alin ve üzerini bir bezle örtüp 20 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamuru 2 esit bezeye bölüp gazini alin ve top haline getirip üzerini bir bezle örtüp tekrar 20 dakika mayalanmaya birakin
5) Mayalanan toplari 18 cm uzunluguna getirin ve önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsinize alip üzerini bir bezle örtüp bu kez 60 dakika mayalanmaya birakin
6) Mayalanan ekmeklerin üzerine bir firça yardimiyla biraz su sürüp önceden isitilmis 225 derecelik firinda 20 – 25 dakika pisirin
Afiyet olsun :)
5 Temmuz 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder