Malzemeler:
*Kek için:
- 2 adet yumurta
- 2,5 Türk kahvesi fincani toz seker
- 3,5 Türk kahvesi fincani un
- ½ Türk kahvesi fincani sivi yag
- 1 paket kabartma tozu (15 gr)
- 2 paket vanilya sekeri (16 gr)
- ½ s.b. maden suyu (100 ml)
- 1 adet limon kabugu rendesi
- 2-3 y.k. badem tozu
*Üzeri için:
- 3 y.k. pudra sekeri
- 1 y.k. limon suyu veya süt
- Limon kabugu rendesi
Hazirlanisi:
Kek için kuru malzemeleri bir kaba eleyin. Ayri bir kabin içinde butun sivi malzemeleri çirpin ve üzerine yavas yavas kuru malzemeleri ekleyip kivamli bir hamur elde edin. Yaglanmis kek kalibina hamuru yaydiktan sonra önceden isitilmis 180 derecelik firinda 35-40 dakika kadar pisirin. Pisen keki sogumaya birakin. Kek soguduktan sonra bir kasede pudra sekerini limon suyu veya sütle karistirin. Elde ettiginiz karisimi kekin üzerine döküp limon kabuguyla süsleyip servis edin.
Afiyet olsun :)
27 Temmuz 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder