16 Temmuz 2015 Perşembe

KRUIDENBROOD (baharatli ekmek)

Malzemeler:
- 500 gr un
- 25 gr yas maya
- 5 gr toz seker
- 250 ml ilik süt
- 50 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1 adet yumurta
- 10 gr tuz

*Dolgusu için:
- 8 y.k. taze baharat karisimi ( = taze sarimsak, adaçayi, kekik, biberiye, maydanoz,…)
- 1 dis sarimsak
- 50 gr file badem
- 50 gr rendelenmis parmesan peyniri
- 60 ml zeytinyagi
- Karabiber
- Tuz

*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:
1) Büyük bir yogurma kabinin içine unu alip ortasina havuz açin. Havuzun içine yas mayayi, yumurtayi ve sütü ilave edin. Unun üzerine toz sekeri, tuzu ve tereyagini serpip elastik bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun. Hamuru top haline getirip yogurma kabinin üzerini bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya birakin
2) Dolgusu için bütün malzemeleri rondoya alip homojen bir karisim elde edene kadar dograyicidan geçirin
3) Mayalanan hamurun gazini alin, 2 esit bezeye bölün, ve her birini 25 x 30 çapinda dikdörtgenler açin
4) Açmis oldugunuz dikdörtgenlerin üzerine rondodan geçirmis oldugunuz karisimdan sürün ve rulo yapin. Ekmekleri önceden yaglamis oldugunuz ekmek kalibina yanyana yerlestirip üzerini bir bezleörtüp tekrar 45 dakika mayalanmaya birakin
5) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder