8 Temmuz 2015 Çarşamba

CROISSANTJES (minik kruvasanlar)

Malzemeler:
- 3 parça yuvarlak milföy hamuru ( >> 12 x 40 cm büyüklügünde)
- 1 adet çirpilmis yumurta

*Peynir dolgusu için:
- 20 gr roquefort peyniri
- 20 gr rendelenmis parmesan peyniri
- Karabiber

*Hamsi dolgusu için:
- 1 kutu yagda bekletilmis hamsi baligi (tuzlu)

*Kuru domates dolgusu için:
- 4-5 adet kurutulmus domates
- 4-5 adet yesil zeytin
- 6 adet taze feslegen yapragi
- ½ top mozzarella
- Karabiber
- Tuz

*Üzerleri için:
- Susam
- Toz haline getirilmis parmesan peyniri

Hazirlanisi:

Yuvarlak milföy hamurlarinin her birini pizza dilimler gibi 8 dilime bölün. Kenarlarina bir firça yardimiyla çirpilmis yumurta sürün.

Peynirli kruvasanlar için roquefort peynirini, parmesan peynirini ve karabiberi karistirip bir çay kasigi yardimiyla milföy dilimlerine yerlestirip kruvasan sekli verin. Üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp, toz parmesan peyniri serpin ve önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin.

Hamsi balikli kruvasanlar için tuzlu yagda bekletilmis hamsi baligi filetolarini minik minik dograyip milföy dilimlerine yerlestirip kruvasan sekli verin. Üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp, susam serpin ve önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin.

Kuru domatesli kruvasanlar için bütün malzemeleri minik minik dograyip iyice harmanlayin. Karisimdan bir çay kasigi yardimiyla milföy dilimlerine yerlestirip kruvasan sekli verin. Üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp, susam serpin ve önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin.

Kruvasanlari önceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dakika kadar pisirin ve ilik servis edin.


Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder