10 Temmuz 2015 Cuma

YOGURTLU KABAK CORBASI

Malzemeler:
- 5-6 adet yesil kabak
- 1 y.k. tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 y.k. un
- 6 s.b. tavuk suyu
- ½ s.b. yogurt
- 1 adet yumurtanin sarisi
- Tuz 
- Karabiber

*Üzeri için: kiyilmis dereotu

Hazirlanisi:
1) Kabaklari pijama deseni seklinde soyup küp küp dograyin. Tereyagini bir tencereye alip üzerine ince kiyilmis sogani ekleyin ve kavurun. Kabaklari da ilave edip 5 dakika kadar daha karistirarak kavurma islemine devam edin
2) Unu katin ve yine 5 dakika kadar sürekli karistirarak kavurun
3) Tavuk suyunu tencereye ilave edin kabaklar yumusayana dek pisirin
4) Ayri bir yerde yogurt, yumurta sarisi, tuz ve karabiberi karistirin. Tencereden bir kaç kasik su alip karisimi ilitin. Ocagin altini kisip yogurtlu karisimi karistirarak tencereye ilave edin. Bir tasim kaynatin ve altini kapatip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder