5 Temmuz 2015 Pazar

IRMIK HELVASI

Malzemeler:
- 1 s.b. irmik
- 2 s.b. süt
- 100 ml krema
- 2 paket vanilya sekeri
- 6 y.k. toz seker
- 3 y.k. tereyagi veya margarin
- 1 avuç kuru kayisi
- 1 ç.b. kuru üzüm

Hazirlanisi:

Bir teflon tavanın içine margarini veya tereyağını alın. Üzerine irmiğini ekleyin. Yaklașık 5-6 dakika kavurun. Ayrı bir yerde sütü, vanilya șekerlerini, toz șekeri, doğranmıș kuru kayısıları ve kuru üzümleri kaynatın. Biraz kaynadıktan sonra kavurduğunuz irmiğin üzerine ekleyin. Bu ișlemi yaparken dikkatli olun, yanmayın. İrmik sütü çekene kadar kavurmaya devam edin. Kıvamını aldıktan sonra altını kapatın ve istediğiniz șekli verin. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder