8 Temmuz 2015 Çarşamba

AYVA TATLISI

Malzemeler:
- 2 adet büyük boy ayva
- 4 y.k. (tepeleme) toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 ç.k. tarçin
- ¾ s.b. su
- Kaymak
- Nar
- Iri kirilmis ceviz

Hazirlanisi:
Ayvalari ortadan bölüp temizleyin, genis bir tencereye dizip her ayva parçasinin ortasina 1 y.k. toz seker serpin. Vanilya sekerini ve tarçini da üzerlerine gezdirdikten sonra suyunu (ve istege göre gida boyasini) ekleyip pisirin. Ayvalar yumusadiginda sogumaya birakin. Ortalarina kaymak koyup üzerlerini nar ve kirilmis cevizle süsleyip servis edin.

NOT: Kirmizi olmasi için kirmizi gida boyasi kullanabilirsiniz.

NOT: Istege göre karanfil de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder