20 Temmuz 2015 Pazartesi

TAZE FASÜLYE CORBASI

Malzemeler:
- 250 gr taze fasülye
- 1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 2 y.k. un
- 7 s.b. su (veya 2 s.b. tavuk suyu + 5 s.b. su)
- 1 s.b. yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
- Karabiber

*Üzeri için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. nane

Hazirlanisi:
1) Sogani ince dograyip yagda kavurun. Ince dogranmis fasülyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
2) Suyunu ve limon suyunu ilave edip kisik ateste haslanmaya birakin
3) Ayri bir kasede yumurta sarisini, unu ve yogurdu çirpin
4) Fasülyeler pistiginde çorbanin suyundan bir kaç kepçe alip yogurtlu karisima ekleyip ilitin
5) Ilittiginiz karisimi karistirarak tencereye ekleyip baharatlarla tatlandirdiktan sonra 2 dakika daha kaynatip altini kapatin
6) Ayri bir tavada yagi isitin, kirmizi biber ve naneyi ekleyip altini kapatin
7) Corbayi kaselere bölüstürdükten sonra üzerine yag gezdirip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder