16 Temmuz 2015 Perşembe

SEKERPARE

Malzemeler:
- 125 gr margarin
- 2 adet yumurta
- ½ s.b. pudra sekeri
- ½ s.b. irmik
- 1 ç.b. sivi yag
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un

*Serbet için:
- 4 s.b. su
- 3 s.b. toz seker
- 2 damla limon suyu

*Süslemek için: cranberry

Hazirlanisi:
1) Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alin. Önce yüksek ateste, daha sonra da 5 dakika kadar kisik ateste kaynatip altini kapatin ve sogumaya birakin
2) Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurmaya baslayin
3) Hamur kulak memesi kivami alana kadar azar azar un ekleyip yogurma islemine devam edin
4) Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar koparip yuvarlayin ve yaglanmis firin tepsinize dizin
5) Üzerlerine hafifçe bastirdiktan sonra ortalarina birer cranberry veya dilediginiz baska bir malzemeyi bastirin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
6) Tatlilar sicakken üzerine soguk serbeti dökün ve yaklasik 6 saat kadar oda isisinda serbetini çekmesini bekleyin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder