Malzemeler:
- 300-350 gr kuru fasulye
- Haslamak için su
- 1 adet büyük boy sogan
- 3-4 adet kurutulmus Arnavut biberi
*Sosu için:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 tutam kiyilmis taze nane
- Tuz
Hazirlanisi:
Fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru Arnavut biberlerini ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler pisene kadar kaynatin. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyip hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin.
Afiyet olsun :)
12 Ağustos 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder