19 Ağustos 2017 Cumartesi

MOUSSAKA (Yunan usulü)

Malzemeler:
- 2 adet patates
- 2-3 adet patlican
- Ayçiçek yagi (kizartmak için)

*Kiymali harci için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 500 gr dana kiyma
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 s.b. küp seklinde dogranmis domates
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

*Béchamel sosu için:
- 750 ml süt
- 100 gr un
- 100 gr tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

*Üzeri için: rendelenmis Emmentaler peyniri

Hazirlanisi:
1) Patatesleri ve patlicanlari temizleyip halka seklinde dilimleyin ve kizgin yagda kizartin
2) Bir tavada yemeklik dogranmis sogani ve ezilmis sarimsagi yagda kavurun
3) Kiymayi ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
4) Salçayi ve domatesleri katip 5-7 dakika kadar kisik ateste pisirip atesten alin
5) Béchamel sosu için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
6) Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirparak kaynamasini saglayin ve kalinlasinca atesten alin
7) Cam bir firin kabinin içine sirasiyla kizartilmis patates, patlican ve kiymali harç ekleyin
8) Son olarak üzerine béchamel sosunu gezdirin ve rendelenmis peynir serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder