Malzemeler:
*Hamur için:
- 2 s.b. ilik süt
- 1 y.k. kuru maya
- 1,5 y.k. toz seker
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1,5 t.k. tuz
- 100 gr eritilmis margarin
- Alabildigi kadar un
*Içi için:
- 200 gr böreklik beyaz peynir + bir tutam kiyilmis dereotu
*Bulamak için:
- 1 tabak susam
- 4 y.k. pekmez
- 1 ç.b. su
Hazirlanisi:
1) Bir kasenin içine toz sekeri, mayayi ve sütü alip karistirin. Mayanin aktif hale gelmesi için 5 dakika kadar oda isisinda dinlenmeye birakin
2) Ayri bir yogurma kabinin içine diger malzemeleri alin ve kabaran mayayi ilave edip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan hamuru 20 dakika oda isisinda mayalandirin ve 50 gramlik bezelere bölün
4) Bezelere iç malzemelesinden koyup dilediginiz gibi sekillendirin
5) Pogaçalari bu kez 15 dakika mayalanmaya birakin
6) Ikinci kez mayalanan pogaçalari önce sulu pekmeze, ardindan susama batirip önceden yagli kagitla kaplamis oldugunuz firin tepsisine dizin
7) Üzerlerine bir biçak yardimiyla birkaç kesik atip sekil verin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
Afiyet olsun :)
6 Ağustos 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder