Malzemeler:
*Islim kebabi için:
- 3 adet patlican
- 350-400 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 s.b. sicak su
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
- Ayçiçek yagi
*Firik pilavi için:
- 1 ç.b. haslanmis nohut
- 1 s.b. firik
- ½ s.b. bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. biber salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Patlicanlari uzun uzun kesip kizgin yagda kizartip bir kenara alin
2) Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini, tuzu, karabiber ve pul biberi bir kaba alip yogurun. Köfteleri sekillendirip yagda 1-2 dakika kizartip bir kenara alin
3) Patlican dilimlerini ‘+’ seklini alacak gibi koyup üzerlerine birer köfte yerlestirip bohça gibi sarin ve bir adet kürdan ile tutturun
4) Kürdana bir parça domates ve bir parça sivri biber saplayip firin kabina yerlestirin
5) Sosu için bir kasede sicak suyu, salçayi, tuzu ve karabiberi karistirip kebaplarin üzerlerine gezdirin
6) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7) Pilav için sogani yemeklik dograyip yagda kavurun
8) Üzerine salçayi, firigi ve bulguru ekleyip 1 dakika daha kavurun
9) Suyunu, nohutu ve baharatlari ilave edip pilavi kisik ateste pismeye birakin
10) Pilav suyunu çektikten sonra altini kapatip en az 30 dakika demlenmeye birakin
11) Islim kebabini firik pilaviyla sicak servis edin
Afiyet olsun :)
16 Ağustos 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder