8 Ağustos 2017 Salı

ÜZERI ELMALI, FINDIKLI KEK

Malzemeler:
- 225 gr tereyagi (oda isisinda)
- 225 gr toz seker
- 3 paket vanilya sekeri
- 5 adet yumurta (oda isisinda)
- 375 gr un
- 1 t.k. kabartma tozu
- 4 adet elma
- 1 ç.b. kiyilmis (kavrulmus) findik

*Süslemek için pudra sekeri

Hazirlanisi:
1) Tereyagini, sekeri ve vanilya sekerini mikserle krema haline getirin
2) Üzerine teker teker yumurtalari ekleyin
3) Un ve kabartma tozunun yarisini eleyerek karisima ekleyip çirpmaya devam edin
4) Kalan elenmis unu ve kabartma tozunu ilave edip homojen bir hamur elde edin
5) Kiyilmis findik parçaciklarini hamura ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
6) Hamuru yaglanmis yuvarlak pasta kalibina döküp esit bir sekilde yayin
7) Elmalari soyup yarim ay seklinde dilimleyin, kek hamurunun üzerine birbirine bitisik sekilde dizin
8) Önceden isitilmis 220 derecelik firinda yaklasik 30- 45 dakika kadar pisirin
9) Kekin ortasina bir kürdan sapladiginizda içinden hamur çikmiyorsa kekiniz pismis demektir
10) Kek tamamen soguduktan sonra pudra sekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder