Malzemeler:
- 2 adet tavuk butu
- 1,5 L tavuk suyu
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. un
- Tuz, karabiber
- ½ limonun suyu
*Üzeri için: 2 y.k. ayçiçek yagi + 1 t.k. kirmizi toz biber
Hazirlanisi:
1) Tavuklari haslayip suyunu süzgeçten geçirip daha sonra kullanmak için bir kenara alin
2) Butlar biraz ilininca didikleyin ve kullanacaginiz zamana kadar bir kenarda bekletin
3) Ayri bir tencereye yagi ve unu alip un kokusu çikana kadar kavurun
4) Üzerine ayirmis oldugunuz tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ilave edip çirparak karistirin
5) Kaynamaya baslayan çorbaya didiklenmis tavuk parçalarini ilave edin ve 20 dakika kadar kisik ateste pisirin
6) Üzerine kirmizi toz biberli yag gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
6 Ağustos 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder