Malzemeler:
- 6 adet közlenmis patlican
- 400 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
*Üzeri için: Domates ve biber dilimleri
*Sosu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani ve biberleri kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4) Kiymalar renk aldiktan sonra dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
6) Hazirlandiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
7) Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
NOT: Eger iç harciniz kalirsa bizim de yaptigimiz gibi birkaç adet patates doldurabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
27 Ağustos 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder