8 Ağustos 2017 Salı

ANNEMIZIN PEYNIRLI PUF BÖREKLERI

Malzemeler:
*Hamur için:
• 2 adet yumurta
• 3 s.b. süt
• 1 kabartma tozu
• 1 t.k. seker
• 1 t.k. tuz
• Alabildigi kadar un

*İçi için:
• 500 gr böreklik beyaz peynir
• 1 demet kiyilmis maydanoz

Hazirlanisi:
1) Iç harci için peyniri bir çatal yardimiyla ezip kiyilmis maydanozla karistirin
2) Baska bir kabin içinde hamuru yapmaya baslayin. İlk önce yumurtalari, sütü, kabartma tozunu, sekeri ve tuzu koyup karistirin
3) Daha sonra içine yavas yavas un eklemeye baslayin. Hamurun kulak memesi kivaminda olmasi gerekiyor!
4) Hazirlamis oldugunuz hamurdan bezeler kopararak hamuru bölün
5) Bezeleri fincan tabagi büyüklügünde açin ve içine harcindan koyup ikiye katlayin. Kenarlarini bir çatal yardimiyla bastirarak kapatin
6) Bolca yag koydugunuz bir tavada hamurlari kizartin

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder