Malzemeler:
*Hamur için:
• 2 adet yumurta
• 3 s.b. süt
• 1 kabartma tozu
• 1 t.k. seker
• 1 t.k. tuz
• Alabildigi kadar un
*İçi için:
• 500 gr böreklik beyaz peynir
• 1 demet kiyilmis maydanoz
Hazirlanisi:
1) Iç harci için peyniri bir çatal yardimiyla ezip kiyilmis maydanozla karistirin
2) Baska bir kabin içinde hamuru yapmaya baslayin. İlk önce yumurtalari, sütü, kabartma tozunu, sekeri ve tuzu koyup karistirin
3) Daha sonra içine yavas yavas un eklemeye baslayin. Hamurun kulak memesi kivaminda olmasi gerekiyor!
4) Hazirlamis oldugunuz hamurdan bezeler kopararak hamuru bölün
5) Bezeleri fincan tabagi büyüklügünde açin ve içine harcindan koyup ikiye katlayin. Kenarlarini bir çatal yardimiyla bastirarak kapatin
6) Bolca yag koydugunuz bir tavada hamurlari kizartin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
8 Ağustos 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder