6 Ağustos 2017 Pazar

MARINE EDILMIS TAVUK SIS

Malzemeler:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2 y.k. yogurt
- ¾ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 ç.k. nane
- 1 ç.k. kekik
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- 2 ç.k. tuz
- 2 ç.k. karabiber
- Cöp sis

Hazirlanisi:
1) Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2) Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3) Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4) Marine edilmis tavuklari sise dizin ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin
5) Yanina istege göre domates ve biber koyup önceden isitilmis 200 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
6) Bu lezzeti bulgur pilavi, pirinç pilavi veya patates kizartmasi ile sicak servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder