Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 6 adet patates
- Kizartmak için ayçiçek yagi
*Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kekik
*Üzeri için: rendelenmis kasar peyniri
*Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1) Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3) Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4) Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5) Güveçlere önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
6) Sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin
7) Pismeye yakin üzerlerine kasar peyniri serpin ve üzeri kizarinca firindan alip 10 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
27 Ağustos 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder