- 275 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 100 gr toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 2 adet yumurta
- 50 gr tereyagi veya margarin
- 50 gr ayçiçek yagi
- 240 ml süt
*Elmalar için:
- 3-4 adet elma
- 4 y.k. esmer seker
- 1 t.k. tarçin
Hazirlanisi:
1) Seker ve tereyagini (veya margarini) krema haline gelene kadar mikserleyin
2) Üzerine teker teker yumurtalari ekleyin
3) Kuru malzemeleri ayri bir kabin içine eleyip karistirin ve yarisini yumurtali karisima ekleyip mikserlemeye devam edin
4) Sivi malzemeleri de ayri bir kaba alip karistirin ve bunun da yarisini yumurtali karisima ekleyip mikserleyin
5) Ayni islemi bir kez daha tekrarlayip homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin
6) Elmalari soyup minik küpler halinde dograyin ve bir kaba alin. Üzerine sekeri ve tarçini ilave edip karistirin
7) Yaglanmis baton kek kalibina kek hamurunun 1/3’ünü aktarin
8) Üzerine elmali harcin yarisini serpin ve tekrar bir kat kek hamuru ekleyin
9) Kalan elmalari serpin ve üzerini kalan kek hamuruyla kaplayin
10) Elmali keki önceden isitilmis 175-180 derecelik firina verip pisirin
11) Keki ertesi gün tüketirseniz tadinin daha yogun ve lezzetli oldugunu göreceksiniz
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder