Malzemeler:
- 6 adet taze enginar
- 1 adet havuç
- 1 s.b. taze bezelye
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 4 y.k. zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 1 y.k. toz seker
- Tuz
- Sicak su
*Üzeri için: dereotu
Hazirlanisi:
1) Küp seklinde dogranmis havucu, patatesi ve bezelyeleri bir tencereye alip al dente pisirin
2) Enginarlari karniyarik tenceresine dizin ve üzerine limon suyunu gezdirin
3) Yemeklik dogranmis sogani zeytinyaginda soteleyin, üzerine al dente haslanmis sebzeleri ekleyin
4) Iki dakika kadar soteledikten sonra enginar çanaklarini sebzelerle doldurun
5) Üzerine tuz, toz seker ve sicak su gezdirip kisik ateste pismeye birakin
6) Soguduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip bir miktar daha zeytinyagi gezdirip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
8 Ağustos 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder