12 Nisan 2020 Pazar

HAVVA'NIN KURU ÜZÜMLÜ ÖRGÜ CÖREKLERI

Malzemeler:
- 350 gr un
- 1/2 t.k. tuz
- 25 gr toz seker
- 7 gr kuru maya
- 115 gr tereyagi (buzdolabindan olacak!)
- 2 adet yumurta
- 75 ml sicak süt
- 100 gr kuru üzüm

*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:
1) Kuru üzüm hariç, bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip 10 dakika kadar yogurun
2) Yumusak bir hamur elde ettiginizde kuru üzümleri ilave edip biraz daha yogurun ve hamuru 15 esit bezeye bölün
3) Firin tepsisini pisirme kagidiyla kaplayin veya margarinle biraz yaglayip kenara alin
4) 3'er adet bezeyi alip ince-uzun sosisler yapip hamura örgü sekli verin
5) Tüm bezeleri bu sekilde yaptiktan sonra elde etmis oldugunuz 5 adet örgü çöregini tepsiye aralarinda mesafe birakacak sekilde dizin ve özerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
6) Mayalanan çöreklerin üzerlerine çirpilmis yumurtayi bir firça yardimiyla sürün ve tepsiyi önceden isitilmis 190 derecelik firina verin
7) Üzümlü çörekleri ortalama 30-35 dakika kadar pisirin. Yaklasik 20-25 dakika sonra çöreklerin üzeri çok fazla kararmasin diye üzerine alüminyum folyo koyarak devam pisirebilirsiniz
8) Pisen çörekleri firindan çikardiktan sonra sogutmak için firin teline alin ve daha sonra ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder