Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 2 s.b. tavuk suyu
- 6 s.b. sicak su
- Tuz
- 2 y.k. margarin
Hazirlanisi:
1) Mercimekleri iyice yikayip tencereye alin
2) Üzerine dogranmis patatesi, sogani, havucu, maydanozu, tavuk suyunu, sicak suyu ve tuzu ekledikten sonra kaynamaya birakin
3) Corbayi kisik ateste bütün malzemeler tamamen pisene kadar kaynatin
4) Daha sonra blenderdan geçirin ve ayri bir tavada yagi eritip çorbaya ekleyin, karistirin
5) Corbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
NOT: Corbanin kivami yogun olursa blenderdan geçirdikten sonra üzerine biraz sicak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
27 Nisan 2020 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder