Malzemeler:
- 1 y.k. un
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet havuç
- 1/2 dal pirasa
- 1,5 L tavuk suyu
- 1 kutu krema
- 2-3 y.k. siyez bulguru
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Minicik küpler halinde dogranmis sebzeleri yagda kavurun, üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
2) Üzerine süzülmüs ( = tortularindan arindirilmis) tavuk suyunu ekleyip çirpma teliyle karistirin
3) Kaynamaya baslayan çorbaya kremayi, siyez bulgurunu, incecik kiyilmis maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edip kisik ateste bütün malzemeler pisene kadar pisirin
4) Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
20 Nisan 2020 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder