25 Nisan 2020 Cumartesi

ANNEMIZIN POGACASI

Malzemeler:
- 2 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- Tuz

*Içi için: böreklik beyaz peynir ve istege göre bir miktar kiyilmis maydanoz

*Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
- Susam, çörek otu, mavi hashas

Hazirlanisi:
1) Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2) Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4) Pogaçalari dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin
5) Üzerine yumurta sarisi sürün ve susam, çörek otu, mavi hashas serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Pisen anne pogaçalarini firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin

NOT: Bu tarifte istege göre kepekli un da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder