22 Nisan 2020 Çarşamba

PATATESLI BOSNAK MANTISI

Malzemeler:
*Hamuru için:
- 2 s.b. su ( = 500 ml)
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar un

*Iç harci için:
- 1 adet sogan
- 4 adet patates
- Ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

*Açmak için: 1 s.b. ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Iç harci için bir tavaya ayçiçek yagini ekleyip minik küpler halinde dogranmis soganlari ilave edip soteleyin
2) Patatesleri rendeleyip suyunu iyice süzdükten sonra pembelesen soganlara ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Baharatlar ile tatlandirdiktan sonra altini kapatip sogumaya birakin
3) Hamur malzemelerini bir kaba alin ve kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Hamuru yaklasik 30 dakika oda isisinda dinlendirin
4) Hazir olan hamuru 7 esit bezeye bölün ve unlu tezgahta merdane yardimiyla kahve fincani tabagi büyüklügünde açip altini ve üstünü ayçiçek yagiyla yaglayip kenara alin
5) Tüm bezelere ayni islemi uygulayip 20 dakika oda isisinda dinlendirin
6) Yagli hamurlari incecik yufka seklinde açip ortada ikiye bölün
7) Yufkalarin uç kismina patatesli harçtan serpip sarin ve yaklasik 2-3 cm kalinliginda kesip uç kisimlari altta birlesecek sekilde isiya dayanikli cam firin kabina dizin
8) Firin kabini bu sekilde doldurduktan sonra üzerine çok az bir miktar ayçiçek yagi gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve pisirin
9) Börek pistikten sonra oda isisinda dinlendirin ve istege göre ilik veya soguk servis edin

NOT: Istege göre kiymali Bosnak mantisinda oldugu gibi üzerine sarimsakli yogurt ve pul biberli yag gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder