Malzemeler:
- 500 gr sotelik dana eti
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 1 adet sogan
- 2-3 adet havuç
- 1 y.k. hardal
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. toz kirmizi biber
- Tuz, karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Eti 5 dakika yagda kavurup bir kaba alin ve üzerine unu döküp karistirin
2) Havuçlari iri sekilde dograyip ayni tencerede yaklasik 2 dakika kadar soteleyin ve salçasini ekleyin
3) Hardali ve baharatlari katip 1 dakika kadar daha kavurun
4) Etleri ve sicak suyunu ilave edip kisik ateste 1 saat kadar pisirin (ara ara pisip pismedigini kontrol edin, gerekirse daha az veya daha fazla pisirin)
5) Iyice pisen yemegin altini kapatip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
7 Nisan 2020 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder