10 Nisan 2020 Cuma

ETLI KARNIYARIK + MERCIMEKLI FIRIK PILAVI

Malzemeler:
*Karniyarik için:
- 3 adet patlican
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yag
- 300 gr dana kusbasi et (hafif haslanmis!)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 1/2 demet maydanoz
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 2 t.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber

*Firik pilavi için:
- 1 adet sogan
- 1 ç.b. haslanmis yesil mercimek
- 1 kupa firik
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su

Hazirlanisi:
1) Karniyarik için patlicanlara pijama deseni verin ve her birini uzunlamasina ortadan ikiye kesip kizgin yagda kizartin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis soganlari ve biberleri kavurun. Üzerine sarimsagi ve önceden biraz haslanmis olan kusbasi etleri ekleyip kavurmaya devam edin
3) Etler renk aldiktan sonra salçayi ve baharatlari ilave edin. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatip içine ince kiyilmis maydanozlari ekleyin
4) Hazirladiginiz harci kizarmis patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerini biber ve domates dilimleriyle süsleyin
5) Suyu için bir tencerenin içine bütün malzemeleri alip kaynatin. Tepsiye son olarak elde ettigini suyu döküp önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Firik pilavi için yemeklik dogranmis sogani biberlerle birlikte yagda kavurun. Üzerine firigi, haslanmis mercimegi, salçayi ve baharatlari ilave edin
7) Pilavin suyunu verip kisik ateste pismeye birakin
8) Pisen pilavin altini kapatin, kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
9) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder