30 Nisan 2020 Perşembe

VIYANA SCHNITZEL'I

Malzemeler: 
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 kase galeta unu
- 1 kase un
- 2 adet yumurta
- 1 t.k. sarimsak tozu
- 1 t.k. köri tozu
- Tuz, karabiber

- Kizartmak için yag
- Limon

Hazirlanisi:
1) Tavuk gögüslerini et dövecegiyle inceltin, tuz ve karabiberle tatlandirin
2) Bir tabaga galeta ununu alip köri tozu, sarimsak tozu ve tuzu ekleyip karistirin
3) Ayri bir tabaga unu alip tuz ve karabiberle tatlandirin
4) Bir kaseye yumurtalari kirip çirpin, tuz ve karabiberle baharatlandirin
5) Inceltilmis tavuk parçalarini önce una, ardindan çirpilmis yumurtaya ve son olarak baharatli galeta ununa bulayip kizgin yagda (önce kisik ateste, daha sonra harli ateste tavuk tamamen pisecek sekilde) kizartin
6) Pisen schnitzel'leri firinda patates, haslanmis brokoli ve dilim limon ile sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder