Malzemeler:
- 1 s.b. tane misir
- 1 L tavuk suyu veya su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 1 ç.b. süt
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Unu yagda kavurun
2) Üzerine tavuk suyunu veya suyu ve sütü ilave edip bir çirpacak yardimiyla kaynayana kadar karistirin
3) Misiri katin
4) Corbayi tuz ve karabiberle tatlandirip 20 dakika kadar pisirin
5) Hazir olan çorbanin altini kapattiktan sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin
NOT: Biz yaz aylarinda taze misirlari haslayip tanelerini kesip buzdolabi posetlerine porsiyonlar halinde koyup derin dondurucuda sakliyoruz. Buzu çözüldükten sonra çorbalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
16 Nisan 2020 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder