3 Nisan 2020 Cuma

TAVUKLU PATATES YEMEGI (firinda)

Malzemeler:
- 400 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 adet sogan (küçük boy)
- 2 adet çarliston biber
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 4 adet patates (büyük boy)
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 s.b. sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Temizlenip kusbasi dogranmis tavuk gögsünü ayçiçek yagiyla birlikte bir tavaya alip üzerine bir miktar karabiber serpip soteleyin
2) Yemeklik dogranmis sogani ve çarliston biberleri ilave edip sotelemeye devam edin
3) Salçalari ve tuzu katip karistirdiktan sonra altini kapatip kenara alin
4) Patatesleri iri küp seklinde dograyip firin tepsisine dizin, üzerine tavuklu harci yayin
5) Ince kiyilmis maydanozu ve domates dilimlerini ekleyip yemege sicak suyunu katin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6) Üzeri nar gibi kizaran yemegi firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder