Malzemeler:
- 1/2 paket yas maya
- 1 y.k. toz seker
- 1,5 s.b. ilik su
- 4 s.b. un
- 2 t.k. tuz
*Kaynatmak için: 10 s.b. su + 3/4 s.b. karbonat
*Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi + 1 y.k. su
- Kaya tuzu
Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip en az 10 dakika yogurun
2) Hazir olan hamuru yaglanmis bir kaba aktarin ve üzerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda (iki katina çikacak kadar) mayalandirin
3) Büyük bir tencereye suyu ve karbonati ekleyip ocaga alip kaynatin
4) Mayalanan hamuru 8 esit parçaya bölün, yaglanmis tezgahta her birini ortalama 30 cm uzunlugunda sosisler haline getirin ve teker teker dügümleyin
5) Dügüm sekli verilen hamurlari kaynayan karbonatli suda her biri 30 saniye haslanacak sekilde bekletin ve bir kevgir yardimiyla kaynayan sudan alip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
6) Pretzel dügümlerinin üzerlerine suyla çirpilmis yumurta sarisindan sürün ve iri taneli kaya tuzu serpip önceden isitilmis 220-230 derecelik firina verip yaklasik 10 dakika pisirin
7) Pisen pretzel dügümlerini sogumasi için firin telinin üzerine dizin ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun :)
18 Nisan 2020 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder