5 Nisan 2020 Pazar

FINDIK VE KAYISILI PORSIYONLUK EKMEKLER (7 adet)

Malzemeler:
- 500 gr un
- 20 gr yas maya
- 300 ml su
- 8 gr tuz
- 10 gr margarin
- 50 gr findik
- 50 gr kuru kayisi

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri (findik ve kuru kayisi hariç) bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2) Üzerine iri kirilmis findiklari ve minik küp seklinde dogranmis kuru kayisilari ekleyip bir miktar daha yogurun
3) Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alip 7 adet esit bezeye bölün ve yuvarlayin
5) Hazir olan ekmekleri aralarinda bir miktar mesafe biracak sekilde yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
6) Üzerini bir bezle örtüp 60 dakika mayalanmaya birakin
7) Ikince kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine bir firça yardimiyla su sürün ve un serpin
8) Ekmekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 25-35 dakika kadar pisirin
9) Pisen ekmekleri firin telinin üzerine alip sogutun ve dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder