- 500 gr bugday unu
- 300 ml ilik su
- 40 gr yas maya
- 10 gr tuz
- 1 y.k. toz seker
- 1 y.k. zeytinyagi
Hazirlanisi:
1) Yas mayayi ilik suda eritin
2) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3) Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4) Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alin, ekmek hamurunu yuvarlayip pisirme kagidiyla kaplanmis döküm tencerenin içine koyun ve üzerine biraz bastirin
5) Tencerenin kapagini örtüp oda isisinda 1 saat daha mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine bir biçak yardimiyla kesikler atip dilediginiz gibi sekillendirin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 45 dakika pisirin
7) Pismesine son 10 dakika kala tencerenin kapagini açin ve ekmegi devam pisirin ki üzeri de güzelce kizarsin
8) Hazir olan ekmegi firindan alin, tencereden çikarip firin telinin üzerinde sogutun ve servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder