Malzemeler:
- 5 dal taze sogan
- 5 dal taze sogan
- 1 adet havuc
- 3 adet kabak
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 su bardagi tavuk suyu
- Sicak su
- Tuz
- Karabiber
- 300 gr kiyma
Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari ve küp dogranmis havuclari yagda soteleyin
2. Üzerine salcalari ve chili oil'u ekleyin
3. Iri dogranmis kabaklari ve baharatlari katip 5 dakika daha kavurun
4. Tavuk suyunu ve sicak suyunu ilave edin
5. Kiymayi bir kaseye alip tuz ve karabiberle tatlandirin ve minik toplar yapip kabaklara ekleyin
6. Yemegi kisik ateste yaklasik 40 dakika pismeye birakin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder