29 Mart 2023 Çarşamba

TOP KÖFTELI KARNABAHAR



Malzemeler:
- 1 kg karnabahar
- 1 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su

Top köfteler icin:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak

Hazirlanisi:
1. Firinda karnabahar yemegi için sogani yemeklik dograyip zeytinyagiyla birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine dogranmis sivri biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
2. Domates salçasini, tuzu, karabiberi, kirmizi toz biberi ve iri dogranmis domatesleri ilave edin
3. Son olarak çiçeklere ayrilip yikanmis karnabaharlari katin, suyunu ekleyip güzelce karistirin ve altini kapatip yemegi isiya dayanikli cam firin kabina aktarin
4. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve toplar yapip karnabaharlarin aralarina yerlestirin
5. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder