27 Mart 2023 Pazartesi

PAZI SARMASI



Malzemeler:
- 3-4 demet pazi

Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 su bardagi)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber

Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Ayçiçek yagi
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
2. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3. Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
4. Yapraklari hafif haslayip harç ile sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
5. Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
6. Sarmalar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder