Malzemeler:
Tavuklar icin:
Tavuklar icin:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1 yemek kasigi chili oil
- 1 tatli kasigi köri
- 2 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik
Sandvicler icin:
- 215 gr un
- 215 gr tam bugday unu
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 190 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
- 215 gr tam bugday unu
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 190 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
Üzeri için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- Susam, cörek otu, keten tohumu, aycekirdegi, mavi hashas,...
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 93’er gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. Bezelere sandviç seklini verip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan sandviçlerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp dilediginiz gibi süsleyip önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 93’er gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. Bezelere sandviç seklini verip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan sandviçlerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp dilediginiz gibi süsleyip önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
7. Tavuk için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yogurt ve baharatlarla birlikte kizarana kadar kavurun
8. Tamamen sogumus olan sandviçleri dilediginiz salata malzemeleri ve tavuk kavurmasiyla doldurup sicak servis edin
NOT: Sandviçlerin yumusak kalmasi için kisa ve çok yüksek isida pismesi çok önemlidir!
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder