25 Mart 2023 Cumartesi

POTAKALLI ENGINAR



Malzemeler:
- 6 adet taze enginar
- 1 adet havuç
- 1 su bardagi taze bezelye
- 1 adet sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 adet portakal suyu
- 1 cay kasigi portakal kabugu rendesi
- 1 yemek kasigi toz seker
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Küp seklinde dogranmis havucu ve bezelyeleri bir tencereye alip al dente pisirin
2. Enginarlari karniyarik tenceresine dizin ve üzerine limon ve portakal suyunu gezdirin
3. Yemeklik dogranmis sogani zeytinyaginda soteleyin, üzerine al dente haslanmis sebzeleri ekleyin
4. Iki dakika kadar soteledikten sonra enginar çanaklarini sebzelerle doldurun
5. Üzerine tuz, toz seker ve sicak su gezdirip kisik ateste pismeye birakin
6. Soguduktan sonra üzerini süsleyip bir miktar daha zeytinyagi gezdirip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder