Malzemeler:
- 2 adet kücük boy kirmizi sogan
- 1 adet carliston biber
- 300 gr dana kusbasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 adet domates
- 2 dis sarimsak
- 400 gr bamya
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 1 tati kasigi tuzlu sebze cesnisi
- 1 cay kasigi karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu
- 2 adet kücük boy kirmizi sogan
- 1 adet carliston biber
- 300 gr dana kusbasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 adet domates
- 2 dis sarimsak
- 400 gr bamya
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 1 tati kasigi tuzlu sebze cesnisi
- 1 cay kasigi karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu
Hazirlanisi:
1. Soganlari ve biberi minik dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine kusbasi dogranmis etleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Biber salcasini, minik dogranmis domatesleri, sarimsaklari ve baharatlari ekleyin
4. Temizlenmis bamyalari katip 5 dakika daha kavurup limon suyunu ve tavuk suyunu ilave edip 1 saat pismeye birakin
5. Bamyalar pistikten sonra yemegin altini kapatip 10-15 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
1. Soganlari ve biberi minik dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine kusbasi dogranmis etleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Biber salcasini, minik dogranmis domatesleri, sarimsaklari ve baharatlari ekleyin
4. Temizlenmis bamyalari katip 5 dakika daha kavurup limon suyunu ve tavuk suyunu ilave edip 1 saat pismeye birakin
5. Bamyalar pistikten sonra yemegin altini kapatip 10-15 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder