7 Mart 2023 Salı

LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
- 1/2 adet kiyilmis beyaz lahana
- 4-5 dis sarimsak
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis lahanayi ve sarimsaklari büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 3 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder