27 Mart 2023 Pazartesi

SOGAN CORBASI



Malzemeler:
- 6 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 L et suyu suyu
- 1/2 cay kasigi kekik
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Soganlari dograyip yagda pembelesip iyice yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar sotelemeye devam edin
3. Baharatlari ve tavuk suyunu ilave edip tel çirpacakla karistirarak kaynayana kadar karistirin
4. Corbayi 20-30 dakika kadar kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirin
5. Firinda pisirdiginiz üzeri kasarli ekmeklerle servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder