Malzemeler:
- 6 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 6 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 L et suyu suyu
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 L et suyu suyu
- 1/2 cay kasigi kekik
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Soganlari dograyip yagda pembelesip iyice yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar sotelemeye devam edin
3. Baharatlari ve tavuk suyunu ilave edip tel çirpacakla karistirarak kaynayana kadar karistirin
4. Corbayi 20-30 dakika kadar kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirin
5. Firinda pisirdiginiz üzeri kasarli ekmeklerle servis edin
1. Soganlari dograyip yagda pembelesip iyice yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar sotelemeye devam edin
3. Baharatlari ve tavuk suyunu ilave edip tel çirpacakla karistirarak kaynayana kadar karistirin
4. Corbayi 20-30 dakika kadar kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirin
5. Firinda pisirdiginiz üzeri kasarli ekmeklerle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder